Project name:

Bánkitó Fesztivál

Project description:

A Bánkitó Fesztivált a MAROM 2006 óta szervezi meg a nógrád megyei Bánk településen. A fesztiválon a szórakozás és kikapcsolódás összekapcsolódik a társadalmi aktivizmus kérdéseivel, amelyeket workshopok, előadások, kiállitások és egyéb akciók formájában fűzünk a programba. A négynapos fesztivál minden évben júliusban kerül megrendezésre.

Idén a művészet és aktivizmus hívószavára épülő programok célja egy olyan civil és kulturális platform létrehozása, amely különböző szervezeteknek és szellemi műhelyeknek biztosít bemutatkozási és kapcsolatteremtési lehetőséget. Az előző évekhez hasonlóan arra bíztatjuk a résztvevő csoportokat, hogy egymással együttműködve, egymás eszköztárát és tudását felhasználva hozzanak létre olyan „fesztiválbarát”programokat, amelyek egy-egy aktuális (szakmai/társadalmi/közéleti) probléma megismerését és megértését segítik. A fesztivál idei szlogenjéből kiindulva a központi téma a többoldalúság: az ember lehetséges szerepeinek sokfélesége, a tudatos állampolgári részvétel és az azt elősegítő társadalmi aktivitás alternatív formái.

A folyamatosan bővülő együttműködők listáján szerepelnek szellemi műhelyek, mint a Mérei Szakkollégium, a Romakép Műhely, vagy a Kettős Mérce. Kulturális egyesületek, mint a tranzit.hu vagy a Magyarhangya. Az egyre erősödő színházi vonalat fogja képviselni többek között a Tünet Együttes és a Független Színház, valamint Feuer Yvette művészeti vezetésével a Lakon működő Bohócok a láthatáron csoport ifjúsági fórumszínházi előadása. Már biztosan a fesztiválon lesz a Szivárvány Misszió, az UCCU Roma Informális Oktatási Alapítvány és a Food not Bombs.

További infó: bankitofesztival.hu
Facebook: www.facebook.com/bankitofeszt