Lelkes zero waster és csomagolásmentes bolti besegítő
KIHÍVÁSOM: 1+1 HÉT
A HUMUSZ-szal és Bea Johnson 6 éve, Budapesten tartott előadásával kezdődött a zero waste és a csomagolásmentesség iránti rajongásom, ami Tóth Andi - háztartásom hulladék nélkül facebook csoportjának segítségével erősödött meg és erősödik a mai napig minden belső és külső forrásból.
MOTIVÁCIÓIM & AMIT MÁR CSINÁLOK:
A hazai, jó minőségű termékek fogyasztására való törekvésem a helyi termelőkön keresztül valósul meg, akik mind az egészség, mind pedig a zero waste terén nagyon stabil alapot adnak. A konyhában kevésbé vagyok otthon, de igyekszem minél közelebbről származó élelmiszereket, szezonálisan fogyasztani. Emiatt már nem igazán eszem citrusféléket, és igyekszem egyéb, távolról származó zöldségeket, gyümölcsöket is kerülni az étkezéseim során.
AMIT VÁLLALOK:
A kihívás során vállalom, hogy - a kávét helyi italokra cserélem - az 50 km-es körzetből származó alapanyagokat megjelölöm a boltban, és csak azokból viszek haza alapanyagot az étkezésekhez. Magam készítem hazai alapanyagokból a növényi "tejet", aminek a pépjét is felhasználom.
AMIBEN FEJLŐDNÉK
Több örömteli időt eltölteni a konyhában és a szükséges zöldségeket és gyümölcsöket piacról vagy csak helyi termelőktől beszerezni.
AMI NEHÉZSÉG LESZ:
Az alapanyagok kiválasztása (pl. a piacon érdeklődés) és ebből a menütervezés valószínűleg sok plusz energiát fog igényelni és mindez kávé nélkül... ;)
AMIRŐL NEM BIZTOS, HOGY LE TUDOK MONDANI:
Van sok hazai kistermelő, akiknek a termékeit nagyon szeretem, viszont kívül esnek az 50 km-es körzeten. Szerintem az Ő termékeiket továbbra is fogyasztani fogom.
Comentarios